INNOVATIES ONTWIKKELEN VOOR DE MARKT

NETICS levert innovaties op bestelling! De innovatieve ideeën van onze collega’s worden inhoudelijk onderzocht op hun technische, commerciële en financiële haalbaarheid. Uiteindelijk ontwikkelen wij deze tot toepasbare innovaties voor de markt en producten voor de toekomst.

Naast het nauwkeurig onderzoeken van de onderliggende techniek is het essentieel om te zoeken naar de waardecreatie en bijpassende verdienmodellen van deze innovaties. Hiermee kan ook de verdere ontwikkeling van de business worden gefinancierd. Als het gaat om research and business development werken we samen met partners als Deltares, TNO, Syntens, TU-Eindhoven, Wageningen University, TU Delft, en de Hogeschool Rotterdam.

GEOWALL-zetsteen

Met behulp van een zetsteenpers, is er een volledig duurzaam en steviger alternatief voor conventioneel betonnen zetsteen ontwikkeld.

Innovatieve textielen

De Baggertube®-technologie wordt continu doorontwikkeld met innovatieve textielen, uitvoeringsmethodiek en baggertypen.

Equipment-ontwikkeling

NETICS is constant bezig met het ontwikkelen van equipment om het verwerken van baggerspecie tot nuttige producten nog makkelijker te maken.

Software

NETICS ontwikkelt software op maat, zoals geotechnische rekenmodellen, automatisering voor alledaagse programma’s en zelfs applicaties!

Drainupgrader®

De Drainupgrader® is in staat om met behulp van lokaal aanwezig materiaal duurzame drains aan te leggen als volledige vervanging van beton.

Vegetatiegroei

Baggerslib is de bouwstof voor nieuw plantenleven. NETICS onderzoekt constant hoe vegetatie in baggerspecie kan ontwikkelen.

Rifblokken van bagger

De koraalriffen verdwijnen wereldwijd, maar NETICS kan met reststromen  kunstmatige riffen maken door middel van de GEOWALL®-technologie.

Vruchtbare grond

Baggerspecie is van oudsher dé bron voor het creëren van vruchtbare gronden. Hedendaags is NETICS verantwoordelijk voor het verbeteren van grond.

Innovatieve binders

Cement is uit de mode. NETICS gebruikt lokaal beschikbare natuurlijkvriendelijke binders voor de stabilisatie van baggerspecie tot (constructieve) elementen.

Onze recente activiteiten

GEOWALL en Netics geluidsscherm voor ProRail

GEOWALL® geluidsscherm ProRail

DrainUpGrader project NETICS en RVO SBIR

SBIR Circulaire Steden

Mooi overzicht vanuit de lucht van het project in Hansweert. Netics, zetsteen

Zetsteen Hansweert

Zeester op GEOWALL®-slibblokken

Waddenmozaïek

TBM Meeslouwerplas grond transport

TBM Meeslouwerplas

Het opbouwen van Bio afbreekbare tubes voor Rotterdam

Bio-afbreekbare tubes

Menu
Language »