GEOWALL en Netics geluidsscherm voor ProRail
blokken van baggerspecie met geluidsabsorberende laag Netics
vezels voor in de blokken van bagger geluidswal
netics en geowall geluidsscherm voor ProRail
geowall blok van bagger
GEOWALL en Netics geluidsscherm voor ProRail

GEOWALL® geluidsscherm Prorail

Geluidschermen hebben een relatief groot aandeel in de materiaalstromen van ProRail en zodoende ook een grote milieubelasting. Zodoende is door ProRail een innovatiecompetitie uitgeschreven om de geluidsschermen te verduurzamen. Samen met HollandScherm en Van Oord ontwikkelt NETICS een duurzaam geluidsscherm van baggerspecie in combinatie met een geluidsabsorberende laag.

Door het gebruik van baggerspecie en vrijkomende plantenvezels is het product aanzienlijk duurzamer dan de traditionele schermen en zorgt het voor extra natuurwaarde. De combinatie KWS/Holland Scherm, Van Oord en NETICS is zelfs met het innovatieve concept GEOWALL® ‘Bouwen met Bagger’ geluidschermen doorgestroomd tot de laatste vijf die meedingen om de Cobouw Awards.

ProRail beheert en bouwt aan het spoornetwerk van Nederland. Hierbij verbruiken ze veel materialen als beton, staal, koper en steenslag. Deze materialen zorgen voor een aanzienlijke CO2-uitstoot. Om deze uitstoot te reduceren kijkt ProRail naar mogelijkheden om het verbruik te verlagen.

Logo ProRail

Vergelijkbare Projecten

Menu
Language »