TECHNISCH LABORANT

Ben jij  een hands-on technisch laborant en wil je graag wereldwijde impact maken bij een innovatieve, op duurzaamheid gerichte scale up? Zoek je ruimte en vrijheid voor ontwikkeling en ondernemerschap? Dan is dit dé vacature voor jou!

Jouw impact
In een veranderende wereld met ambitieuze duurzame ontwikkeling, is de behoefte aan circulaire en duurzame oplossingen voortdurend steeds groter. Het potentieel van zacht sediment is enorm in een wereld waar primaire bouwmaterialen steeds schaarser worden. Bij NETICS ontsluit je de waarde van baggerspecie. Door de baggerspecie lokaal te hergebruiken kunnen we de bouwkosten, het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen voor onze klanten. Ons laboratorium speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van baanbrekende technologieën. Geowall is een voorbeeld van een succesvolle door NETICS ontwikkelde oplossing.

Als Technisch Laborant werk je nauw samen met onderzoekers en wetenschappers om experimentele opstellingen voor sedimenthergebruikprojecten te ontwerpen en te bouwen. Je werkt zelfstandig en in teamverband aan succesvolle uitvoering van experimenten. Dit doe je door je onder andere bezig te houden met het volgende:

 • Je zet jouw hands-on vaardigheden in om specialistische laboratoriumapparatuur en -instrumenten te bouwen, aan te passen en te onderhouden;
 • Je zet experimenten op en voert ze uit, lost problemen op en maakt aanpassingen waar nodig;
 • Experimentele procedures, waarnemingen en resultaten leg je nauwkeurig vast en documenteer je;
 • Je prepareert sedimentmonsters en materialen voor experimenten;
 • Met jouw praktische inzichten ondersteun je de optimalisatie en verbetering van experimentele protocollen..

Jouw werkomgeving
NETICS is een innovatief ingenieursbureau dat internationaal bekend staat om zijn unieke expertise op het gebied van ‘bouwen met baggerspecie’. We worden jaarlijks bekroond met een hoge notering in de MKB-innovatietop 100.

We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en communicatie met collega’s. Je werkt samen in een groeiend team van 10 enthousiaste specialisten die toegewijd zijn aan het veranderen van de wereld met duurzame en circulaire technieken. Tijdens de eerste periode wordt je begeleid door een NETICS-collega en bij ons zul je snel zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen. Je werkt voornamelijk in ons lab in Kinderdijk.

Over jou
Je bent een (beginnend) technisch laborant met een sterke interesse om bij te dragen aan duurzame oplossingen en innovatief onderzoek. Je bent een teamspeler met een sterk probleemoplossend vermogen en effectieve communicatieve vaardigheden. Je bent detailgericht en werkt precies en accuraat. Werk je graag met je handen en voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op deze vacature!

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, door opleiding of ervaring verkregen. We vinden de juiste persoonlijkheid belangrijker dan een hbo- of universitair diploma;
 • Je hebt hands-on ervaring met het bouwen en opzetten van laboratoriumexperimenten, dat kan zowel zijn vanuit werkervaring als persoonlijke projecten;
 • Je hebt basiskennis Microsoft Office (Word, Excel, etc.);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed (‘working proficiency’) in woord en geschrift.

Wij bieden jou
We bieden een unieke dynamische werkomgeving, die je helpt je te ontwikkelen tot een technisch laborant gespecialiseerd in het hergebruik van sedimenten. Daarnaast bieden wij je o.a.:

 • Een (start)salaris van minimaal € 35.000,- bruto per jaar incl. vakantiegeld bij een fulltime dienstverband, dit kan oplopen afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een goede reiskostenvergoeding van €0,31 per kilometer;
 • 30 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

Interesse?
Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor zacht sediment? Solliciteer dan nu voor de functie van technisch laborant bij NETICS door jou cv en korte motivatie te sturen naar Jeroen van den Berg via jeroen@netics.nl. Neem voor vragen of meer informatie contact op met Jeroen via e-mail of  06-30395595. Je hoort dan binnen enkele dagen of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor, waarbij we het zullen hebben over de inhoud van de functie en hoe jij past bij NETICS, zowel als persoon als qua kennis en kunde.

Menu
Language »