Senior Civiel / Hydraulisch Engineer

Ben jij een ervaren engineer met een specialisatie in civiele/hydraulische techniek? Analyseer jij technische problemen met het grootste gemak? Wil je graag wereldwijde impact maken bij een innovatieve, op duurzaamheid gerichte scale-up? Zoek je ruimte en vrijheid voor ontwikkeling en ondernemerschap? Dan is dit dé vacature voor jou!

Jouw impact
In een veranderende wereld met ambitieuze klimaatdoelstellingen, wordt de behoefte aan circulaire en duurzame oplossingen steeds groter. Bij NETICS ontsluit je de waarde van baggerspecie en andere reststromen binnen unieke ‘building with nature’ oplossingen. Het potentieel van sediment is enorm in een wereld waar primaire bouwmaterialen steeds schaarser worden. Door reststromen zoals baggerspecie lokaal her te gebruiken kunnen we de bouwkosten, het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen voor onze klanten.

Als civiel/hydraulisch ingenieur heb je een unieke positie waarin je een goed beeld van de civieltechnische branche krijgt, high-end klanten informeert en adviseert over duurzaamheid en een grote wereldwijde impact maakt. Dit doe je door je onder andere bezig te houden met het volgende:
Als civiel/hydraulisch ingenieur heb je een unieke positie waarin je een goed beeld van de civieltechnische branche krijgt, high-end klanten informeert en adviseert over duurzaamheid en een grote wereldwijde impact maakt. Dit doe je door je onder andere bezig te houden met het volgende:

 • Je ontwikkelt en implementeert NETICS-oplossingen op basis van jouw expertise in civiele/hydraulische techniek;
 • Je modelleert water- en sedimentgedrag en rapporteert dit aan interne en externe klanten in een conceptueel ontwerpformaat;
 • Je voert geotechnische berekeningen uit om NETICS-oplossingen te verifiëren en optimaliseren;
 • Je bent betrokken bij het versnellen van de ontwikkeling van NETICS-innovaties zodat deze kunnen worden toegepast in bouwprojecten.

Jouw werkomgeving
NETICS is een innovatief ingenieursbureau dat internationaal bekend staat om zijn unieke expertise op het gebied van ‘bouwen met baggerspecie’. GEOWALL® is een voorbeeld van een succesvolle door NETICS ontwikkelde oplossing.

We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en nauwe communicatie met collega’s. Je werkt samen in een groeiend team enthousiaste specialisten die toegewijd zijn aan het veranderen van de wereld met duurzame en circulaire technieken. Je werkt voornamelijk vanuit ons kantoor in Alblasserdam en remote, maar ook op ons lab in Kinderdijk, op locatie bij onze klanten en je bezoekt projecten.

Over jou
Voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op deze vacature!

 • Je bent technisch universitair opgeleid (evt. HBO);
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in civiele en/of hydrolische engineering, bij voorkeur binnen consultancyomgeving;
 • Je hebt kennis van werktuigbouwkunde (bouw en onderhoud van proefopstellingen);
 • Je bent geïnteresseerd in het ontwikkelen van technische innovaties in de baggerindustrie;
 • Je hebt kennis van het gedrag van sedimentstromen;
 • Je fungeert als mentor en coach voor collega’s om technische vaardigheden en kennis te ontwikkelen;
 • Je helpt project engineers bij technische vragen van klanten;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden jou
We bieden een unieke dynamische werkomgeving waarbij je een enthousiast team aanstuurt van professionele ingenieurs. Graag gaan we met je in gesprek waarbij we samen invulling geven aan een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden. Uitgangspunt is een fulltime dienstverband, een parttime aanstelling is bespreekbaar.

Interesse?
Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor zacht sediment? Solliciteer dan nu voor deze functie bij NETICS door jou cv en korte motivatie te sturen naar Astrid Koole via info@netics.nl.

Je hoort dan op korte termijn of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor, waarbij we het zullen hebben over de inhoud van de functie en hoe jij past bij NETICS, zowel als persoon als qua kennis en kunde.

Menu
Language »