Junior Civiel / Hydraulisch Engineer

Ben jij  (bijna) afgestudeerd engineer met een specialisatie in civiele/hydraulische techniek? Wil je graag wereldwijde impact maken bij een innovatieve, op duurzaamheid gerichte scale-up? Zoek je ruimte en vrijheid voor ontwikkeling en ondernemerschap? Dan is dit dé vacature voor jou!

Jouw impact
In een veranderende wereld met ambitieuze klimaatdoelstellingen, wordt de behoefte aan circulaire en duurzame oplossingen steeds groter. Bij NETICS ontsluit je de waarde van baggerspecie en andere reststromen binnen unieke ‘building with nature’ oplossingen. Het potentieel van  sediment is enorm in een wereld waar primaire bouwmaterialen steeds schaarser worden. Door reststromen zoals baggerspecie lokaal her te gebruiken kunnen we de bouwkosten, het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen voor onze klanten.

Als civiel/hydraulisch ingenieur heb je een unieke positie waarin je een goed beeld van de civieltechnische branche krijgt, high-end klanten informeert en adviseert over duurzaamheid en een grote wereldwijde impact maakt. Dit doe je door je onder andere bezig te houden met het volgende:

 • Je ontwikkelt en implementeert NETICS-oplossingen op basis van jouw expertise in civiele/hydraulische techniek;
 • Je modelleert water- en sedimentgedrag en rapporteert dit aan interne en externe klanten in een conceptueel ontwerpformaat;
 • Je voert geotechnische berekeningen uit om NETICS-oplossingen te verifiëren en optimaliseren;
 • Je maakt, of bent betrokken bij het laten maken van, CAD-tekeningen voor de visualisatie van NETICS-projectontwerpen;
 • Je bent betrokken bij het versnellen van de ontwikkeling van NETICS-innovaties zodat deze kunnen worden toegepast in bouwprojecten.

Jouw werkomgeving
NETICS is een innovatief ingenieursbureau dat internationaal bekend staat om zijn unieke expertise op het gebied van ‘bouwen met baggerspecie’. We worden jaarlijks bekroond met een hoge notering in de MKB-innovatietop 100. Geowall is een voorbeeld van een succesvolle door NETICS ontwikkelde oplossing.

We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en nauwe communicatie met collega’s. Je werkt samen in een groeiend team van 10 enthousiaste specialisten die toegewijd zijn aan het veranderen van de wereld met duurzame en circulaire technieken. Tijdens de eerste periode word je begeleid door een NETICS-collega en bij ons zul je snel verantwoordelijkheid omarmen. Je werkt voornamelijk vanuit ons kantoor in Alblasserdam en remote, maar ook op ons lab in Kinderdijk, op locatie bij onze klanten en je bezoekt projecten.

Over jou
Je bent een beginnend engineer met de ambitie om wereldwijd een duurzame toekomstbestendige impact te maken. Je hebt sterke analytische vaardigheden, bent creatief en resultaatgericht en hebt een onafhankelijke en proactieve houding. Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op deze vacature!

 • Je hebt een bachelor of master in civiele techniek, hydraulische techniek of vergelijkbaar;
 • Je bent geïnteresseerd in civiele engineering voor de baggerindustrie;
 • Je bent bekend met modellering en monitoring van waterbewegingen;
 • Je hebt kennis van het gedrag van sedimentstromen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden jou
We bieden een unieke dynamische omgeving, die je helpt je te ontwikkelen tot een professionele ingenieur gespecialiseerd in het hergebruik van sedimenten. Daarnaast bieden wij je o.a.:

 • Een startsalaris van € 40.824,- bruto per jaar incl. vakantiegeld bij een fulltime dienstverband;
 • Een goede reiskostenvergoeding van €0,31 per kilometer;
 • Een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag;
 • 30 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband.

Interesse?
Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor zacht sediment? Solliciteer dan nu voor de functie van ingenieur bij NETICS door jou cv en korte motivatie te sturen naar Jeroen van den Berg via jeroen@netics.nl. Neem voor vragen of meer informatie contact op met Jeroen via e-mail of  06-30395595.

Je hoort dan binnen enkele dagen of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor, waarbij we het zullen hebben over de inhoud van de functie en hoe jij past bij NETICS, zowel als persoon als qua kennis en kunde.

Menu
Language »